Menu

Latest posts

Een korte tutorial over hoe makkelijk en leuk het is om je eigen gordijnen te maken

 

Waarom zelf gordijnen maken?

Het maken van je eigen gordijnen kan zowel leuk als lonend zijn. Niet alleen kan je geld besparen, maar je hebt ook de volledige controle over het ontwerp, de stof en de pasvorm. Het maken van je eigen gordijnen geeft een persoonlijke touch aan je interieur en je kan trots zijn op je eigen handwerk.


Gordijnen met aquarel bloemen


Benodigdheden en materialen om aan de slag te gaan.

Voordat je begint, zorg je ervoor dat je alle essentiële materialen bij de hand hebt:

  • Kwaliteitsvolle gordijnstoffen
  • Een betrouwbaar meetlint
  • Naaimachine, garen en naalden
  • Strijkplank en strijkijzer voor de afwerking

Stap 1: Het meten van de ramen en het bepalen van de stofhoeveelheid.

Begin met het zorgvuldig meten van je ramen om te bepalen hoeveel stof je nodig hebt. Zorg voor wat extra stof voor de zomen en eventuele foutjes.

Stap 2: Het kiezen van de juiste stof en bijpassende fournituren.

De keuze van de stof is cruciaal. Denk na over de dikte, transparantie en het patroon van de stof. Vergeet niet om bijpassende fournituren zoals ringen of haken te kiezen die bij je stof en je interieur passen.

Stap 3: Het knippen en voorbereiden van de stoffen panelen.

Nadat je de stof hebt uitgekozen, knip je de panelen in de juiste afmetingen. Zorg ervoor dat je nauwkeurig knipt en de panelen voorbereidt door zomen en zoomstrips aan te brengen waar nodig.

Stap 4: Het in elkaar zetten van de panelen tot volledige gordijnen.

Met je naaimachine, naai je de panelen aan elkaar en bevestig je de ophangsystematiek aan de bovenkant van de gordijnen.

Stap 5: Het ophangen en afwerken van de zelfgemaakte gordijnen.

Eens je gordijnen klaar zijn, is het tijd om ze op te hangen! Gebruik een gordijnroede of rails die past bij je interieur. Strijk de gordijnen voor een nette afwerking en maak indien nodig de laatste aanpassingen.


Gordijnen met tartan patroon


Het maken van je eigen gordijnen kan in het begin misschien intimiderend lijken, maar met de juiste tools en een beetje geduld kan je prachtige resultaten behalen. Geniet van je zelfgemaakte gordijnen en voel de voldoening van je succesvolle DIY-project!

Gordijnen


Wil je gordijnen laten inkorten?
Neem vrijblijvend contact met ons op, wij maken graag een prijsofferte voor je op!
Nikkel Art, +32 89 503 444 of [email protected]


Bekijk ideeën over:

Hoe kies je gordijnen voor kleine ramen? Tips en advies

De ultieme gids: Hoe gordijnen wassen en onderhouden voor een frisse uitstraling?

Hoe gordijnen ophangen? Een stap-voor-stap gids voor een perfecte installatie.

Hoe gordijnen inkorten? Een stapsgewijze gids voor het perfect inkorten van gordijnen.

Een korte tutorial over hoe makkelijk en leuk het is om je eigen gordijnen te maken

Gordijnen op maat - Kies een gordijn in jouw stijl

 

Hallo!

Mijn naam is Monia en ik ben een liefhebber van esthetiek en interieur schoonheid. Ik specialiseer me in het schrijven van teksten die de essentie van moderne decoratie vastleggen.

Voor mij zijn interieurdecoraties niet zomaar objecten: het zijn verhalen die tot leven komen in elke ruimte.Fotobehang, raamdecoraties zoals stijlvolle gordijnen of praktische rolgordijnen, en ook unieke wanddecoraties (foto op plexiglas, foto op canvas, foto op aluminium) – elk van deze elementen heeft een verhaal dat erop wacht om verteld te worden.

Wat maakt mijn werk zo speciaal? De samenwerking met een geweldige ontwerper Daria waarmee ik een complementair duo vorm. Haar visies en decoratie-ideeën, gecombineerd met mijn vermogen om hun schoonheid in woorden vast te leggen, zorgen voor een uniek effect. Samen inspireren we bestaande en nieuwe klanten, waardoor ze met een frisse blik naar decoraties kunnen kijken.

Ik ben trots deel uit te maken van www.nikkel-art.nl en een bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van onvergetelijke ruimtes voor onze klanten. Ik nodig je uit om op de hoogte te blijven van onze nieuwste creaties en je te laten inspireren door wat we samen creëren!

Met creatieve groeten,

Monia