Geef je interieur een vintage cachet met paisley

Terug van nooit weggeweest: paisley! Binnen mode en interieurdesign is paisley al jaren een klassieker. Het motief bestaat uit verschillende blaadjes met een spits uitlopend einde. De oorsprong van paisley ligt in India en het voormalige Perzië. Pas in de 19de eeuw werd paisley ook in het westen een echte rage, mede dankzij Britse koningin Victoria, die graag paisley sjaals droeg. Door die oorsprong zorgen paisley motieven vaak voor een klassieke, elegante indruk met een vleugje mystiek. Paisley is al decennialang populair en geliefd bij grote mode- en interieur designers. Het is patroon staat niet alleen leuk op hemden of jurkjes, ook in je interieur kan je met paisley een mooie vintage look creëren. In deze blog tonen we je een paar manieren waarop je je woning met paisley kan decoreren.

Paisley sierkussens

Met een paar sierkussens kan je het paisley patroon prima op een subtiele manier in je interieur introduceren. Mag het wat speelser? Dan kan je enkele paisley sierkussens in verschillende kleuren combineren. Op de zetel, op je bed of op een kleinere bank of stoel, een sierkussen met paisley patroon voegt meteen een elegante retro-touch toe aan je interieur.

Paisley perfect

Paisley als tafelkleed

Een tafelkleed geeft de kamer meteen meer sfeer. Of je interieur nu landelijk is, modern of industrieel, een tafellaken met paisley patroon is chique en tegelijk ook een tikje stoer. Om het helemaal af te maken kan je het paisley tafelkleed combineren met enkele sierkussens in paisley op de stoelen of de zetel in living. Op die manier komt die subtiele vintage toets op verschillende plekken in je woning terug en creëer je een mooi, samenhangend geheel.

Tafelkleed Kleurrijk Paisley

Paisley gordijnen

Paisley is een geliefd patroon voor gordijnen. Is je woning eerder minimalistisch of sober ingericht? Dan zijn paisley gordijnen perfect om de eentonigheid wat te doorbreken. Gordijnen in paisley patroon geven de kamer een elegante flair. Hou je interieur in balans door de paisley gordijnen met niet te veel andere patronen in de kamer te combineren. Op die manier wordt het geen rommeltje en creëer je een stijlvol en charmant geheel.

Gordijnen paisley naadloos

Pailsey tegen je muren

Of je nu op zoek bent naar een behang met een licht en subtiel patroon om een kleine blikvanger te creëren of een kleurrijk en levendig patroon om de volledige kamer op te fleuren, in onze collectie behang met paisley patroon is er keuze genoeg. Een hele muur in paisley behang kan de kamer een totaal nieuwe look geven. Wil je het liever wat rustiger houden, dan kan je één kleine muur of een deel van de muur met paisley behangen. Laat je verrassen door de aantrekkelijke kleuren en designs die elke kamer stuk voor stuk een elegante, gesofisticeerde uitstraling kunnen geven.

Behang Paisley

BEHANG IN PAILSEY PATROON


Menu

Latest posts