Menu

Latest posts

Ontdek de Flexibiliteit van Nikkel Art: Foto's op plexiglas op groot formaat van 10x10cm tot 300x200cm

 

Nikkel Art biedt een ongekende flexibiliteit in formaten voor foto's op plexiglas, variërend van 10x10cm tot maar liefst 300x200cm. Ontdek de mogelijkheden en kies het perfecte formaat voor jouw ruimte.

Inleiding

Het kiezen van het juiste formaat voor je foto op plexiglas kan soms een uitdaging zijn. Gelukkig maakt Nikkel Art het je gemakkelijk door een breed scala aan formaten aan te bieden, van kleine 10x10cm afdrukken tot indrukwekkende 300x200cm kunstwerken. In dit artikel bespreken we de flexibiliteit die Nikkel Art biedt en geven we je enkele tips om het perfecte formaat voor jouw foto op plexiglas te kiezen.


Op zoek naar nieuwe interieur inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang je GRATIS Interieur Magazine.
Klik hier en abonneer je op onze nieuwsbrief


Waarom een Foto op Plexiglas in Groot Formaat?

Plexiglas, ook wel bekend als acrylglas, is een kunststof die lijkt op glas maar lichter en sterker is. Het is ideaal voor het afdrukken van foto's in groot formaat vanwege de volgende voordelen:

1. Hoge kwaliteit: Foto's afgedrukt op plexiglas hebben een ongeëvenaarde kleurdiepte en scherpte, waardoor je afbeeldingen levensecht ogen.

2. Duurzaamheid: Plexiglas is bestand tegen verkleuring en krassen, waardoor je afdruk er jarenlang als nieuw uit blijft zien.

3. Lichtgewicht: In vergelijking met traditioneel glas is plexiglas veel lichter, waardoor het makkelijker is om op te hangen en te verplaatsen.

Foto op Plexiglas Modern design male lion with double exposure background of african jungle and savanna landscape

Ontdek de collectie: Foto op Plexiglas Leeuw


Flexibele Formaten bij Nikkel Art

Of je nu een intiem, klein formaat wil of een groots, opvallend kunstwerk, Nikkel Art heeft het allemaal. Je kan kiezen uit de volgende formaten:

Klein en subtiel: 10x10cm, perfect voor een bescheiden accent in je interieur of een persoonlijk cadeau.

Middelgroot: 100x100cm, ideaal voor het opfleuren van een middelgrote ruimte of het maken van een indrukwekkende fotowand.

Groots en meeslepend: 300x200cm, een indrukwekkend formaat dat gegarandeerd de aandacht trekt en een statement maakt in elke ruimte.

Met deze ruime keuze aan formaten is er altijd een optie die past bij jouw specifieke behoeften en ruimte.

Foto op Plexiglas Monochroom herfstlandschap

Ontdek de collectie: Foto op Plexiglas Herfst


Tips voor het Kiezen van het Perfecte Formaat

Houd rekening met de ruimte

Bedenk waar je je foto op plexiglas wil ophangen en meet de beschikbare ruimte op. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte overhoudt rondom het kunstwerk, zodat het niet overweldigend of krap aanvoelt.

Bepaal het gewenste effect

Wil je dat je foto op plexiglas een subtiel accent is of juist een opvallend middelpunt? Denk na over het effect dat je wil bereiken en kies een formaat dat dit ondersteunt.

Overweeg meerdere afdrukken

In plaats van één groot kunstwerk, kan je ook overwegen om meerdere kleinere afdrukken te bestellen. Dit biedt je meer flexibiliteit bij het inrichten van je ruimte en kan leiden tot een dynamisch en interessant geheel.

Foto op Plexiglas Multnomah Falls in Columbia River Gorge, Oregon, VS

Ontdek de collectie: Foto op Plexiglas Watervallen


Kies de Perfecte Foto voor Plexiglas

Hoge Resolutie

Om een foto op plexiglas in groot formaat te laten afdrukken, is het belangrijk om een afbeelding met een hoge resolutie te kiezen. Een hoge resolutie zorgt ervoor dat je foto er scherp en gedetailleerd uitziet, zelfs op grote formaten.

Compositie

Denk goed na over de compositie van je foto. Een foto met een duidelijk onderwerp en een interessante achtergrond werkt vaak het beste op plexiglas. Zorg ervoor dat het onderwerp van je foto niet te dicht bij de randen staat, zodat het niet wegvalt bij het bijsnijden van de foto.

Kleur

Heldere, levendige kleuren komen prachtig tot hun recht op plexiglas. Kies daarom een foto met een sterk contrast en mooie kleuren om het meeste uit je plexiglas afdruk te halen.

Foto op Plexiglas Noble horned deer in the forest at dawn

Ontdek de collectie: Foto op Plexiglas Hert


Veelgestelde Vragen

Hoe maak ik mijn foto op plexiglas schoon?

Het schoonmaken van je foto op plexiglas is een fluitje van een cent. Gebruik een zachte, pluisvrije doek en een milde reiniger zonder alcohol of ammoniak. Wrijf zachtjes over het oppervlak om stof en vuil te verwijderen. Vermijd schurende reinigingsmiddelen of ruwe doeken, omdat deze krassen op het plexiglas kunnen veroorzaken.

Kan ik mijn foto op plexiglas buiten ophangen?

Hoewel plexiglas bestand is tegen verkleuring en enige weersinvloeden, wordt het niet aanbevolen om je foto op plexiglas buiten op te hangen. Langdurige blootstelling aan de elementen kan de kwaliteit van de afdruk negatief beïnvloeden.

Wat is de levertijd voor een foto op plexiglas in groot formaat?

De levertijd voor een foto op plexiglas kan variëren, afhankelijk van de aanbieder en de grootte van de afdruk. Gemiddeld duurt het ongeveer 5-10 werkdagen voordat je jouw bestelling in huis hebt.

Hoe hang ik mijn foto op plexiglas op?

Er zijn verschillende manieren om je foto op plexiglas op te hangen. Veel afdrukken worden geleverd met een ophangsysteem, zoals afstandhouders of een aluminium frame. Je kan ook kiezen voor een zwevend ophangsysteem, waarbij de afdruk enkele centimeters van de muur hangt voor een extra stijlvol effect.


Conclusie

Nikkel Art biedt ongekende flexibiliteit als het gaat om formaten voor foto's op plexiglas. Of je nu op zoek bent naar een klein en subtiel kunstwerk of een opvallend statement wil maken met een groot formaat, Nikkel Art heeft het allemaal.

Hou bij het kiezen van het perfecte formaat rekening met de beschikbare ruimte, het gewenste effect en de mogelijkheid om meerdere afdrukken te combineren. Met deze tips in gedachten ben je klaar om de perfecte foto op plexiglas te bestellen bij Nikkel Art, afgestemd op jouw specifieke wensen en ruimte.

Dus waar wacht je nog op? Breng je foto's tot leven en kies vandaag nog voor een foto op plexiglas in groot formaat!

Foto op Plexiglas


View ideas about: Foto op Plexiglas Woonkamer, Foto op Plexiglas Slaapkamer, Foto op Plexiglas Eetkamer


Aanbevolen artikel:

Een foto op plexiglas maken doe je zo


 

Hallo!

Mijn naam is Monia en ik ben een liefhebber van esthetiek en interieur schoonheid. Ik specialiseer me in het schrijven van teksten die de essentie van moderne decoratie vastleggen.

Voor mij zijn interieurdecoraties niet zomaar objecten: het zijn verhalen die tot leven komen in elke ruimte.Fotobehang, raamdecoraties zoals stijlvolle gordijnen of praktische rolgordijnen, en ook unieke wanddecoraties (foto op plexiglas, foto op canvas, foto op aluminium) – elk van deze elementen heeft een verhaal dat erop wacht om verteld te worden.

Wat maakt mijn werk zo speciaal? De samenwerking met een geweldige ontwerper Daria waarmee ik een complementair duo vorm. Haar visies en decoratie-ideeën, gecombineerd met mijn vermogen om hun schoonheid in woorden vast te leggen, zorgen voor een uniek effect. Samen inspireren we bestaande en nieuwe klanten, waardoor ze met een frisse blik naar decoraties kunnen kijken.

Ik ben trots deel uit te maken van www.nikkel-art.nl en een bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van onvergetelijke ruimtes voor onze klanten. Ik nodig je uit om op de hoogte te blijven van onze nieuwste creaties en je te laten inspireren door wat we samen creëren!

Met creatieve groeten,

Monia