Hoe maak je een muur grondig schoon voor een fotobehangtoepassing?

Stap 1: Voorbereiding van de muur

Het is belangrijk om de muur waarop je het fotobehang gaat installeren goed voor te bereiden. Begin met het schoonmaken van de muur met een stofzuiger of een doek. Als er oude verfresten op de muur zitten, gebruik dan een schraper om ze te verwijderen. Als er oneffenheden in de muur zitten, vul ze dan op met spackspuit. Laat de muur daarna drogen en veeg eventuele stofresten weg.


Op zoek naar nieuwe interieur inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang je GRATIS Interieur Magazine.
Klik hier en abonneer je op onze nieuwsbrief


Als je klaar bent met het voorbereiden van de muur, is het tijd om het fotobehang te knippen. Meet de afmetingen van de muur en knip het behang op maat. Zorg ervoor dat je genoeg overlap laat voor een strakke pasvorm.


Stap 2: Het aanbrengen van het fotobehang

Begin met het aanbrengen van het fotobehang aan de bovenkant van de muur. Gebruik een roller om luchtbellen uit te rollen en druk het behang goed aan. Werk je naar beneden toe en let erop dat je geen plooien of luchtbellen creëert. Als je klaar bent, gebruik dan een mes om overtollig behang af te snijden.

Als je klaar bent met het aanbrengen van het behang, is het tijd om het af te werken. Gebruik een spons of doek om lijmresten te verwijderen en voeg eventueel extra lijm toe als nodig is. Laat alles goed drogen voordat je verder gaat.


Stap 3: Afwerking

Nu is het tijd om de afwerking toe te voegen. Je kan bijvoorbeeld een rand toevoegen rondom het behang voor een mooi effect. Je kan ook accessoires toevoegen zoals lijsten of stickers voor extra sfeer. Als je klaar bent, controleer dan of alles goed vastzit en of er geen luchtbellen meer zijn.

Je fotobehang is nu klaar! Geniet van je nieuwe look en laat anderen weten hoe makkelijk het was om zelf een fotobehang te installeren.


Aanbevolen artikel:

Verven over behang: doen of niet?

en

Behang verwijderen: zo begin je eraan

Fotobehang

Geplaatst in: DIY-ideeën
Menu

Latest posts