Menu

Latest posts

De beste raamdecoratie voor 2023

 

Raamdecoratie is de ideale manier om het binnen gezellig en comfortabel te maken. Van weelderige gordijnen in zachte tinten tot strakke rolgordijnen met een eigenzinnig patroon. Voor welk soort raambekleding je ook gaat, met de juiste gordijnen op maat of foto rolgordijnen op maat creëer je de nodige privacy, de ideale hoeveelheid lichtinval en een warme sfeer. Welke gordijnen zijn in 2023 helemaal in? En welke trend past bij jouw interieur stijl? Om je wegwijs te maken, hebben we de 6 belangrijkste gordijn trends voor 2023 voor je op een rijtje gezet.

Alle gebruikte foto's vind je in deze categorie: Raamdecoratie trends

#1 Pastel raamdecoratie

Foto rolgordijnen en gordijnen op maat in pastelkleuren zijn in 2023 weer in volle opmars. Pastelkleuren zijn zachte, veelzijdige kleuren die zorgen voor een romantische sfeer in huis. Denk aan lichtroze, lila, baby blauw, poeder beige en muntgroen. Gordijnen en foto rolgordijnen in pastelkleuren zijn stijlvol en komen in haast ieder interieur goed tot hun recht. Kijk maar naar de voorbeelden hieronder. Elke afbeelding of patroon is beschikbaar als gordijn en als foto rolgordijn. Bovendien vind je in onze webshop een enorm aantal gordijnen en foto rolgordijnen op maat in mooie pastelkleuren terug.

Gordijnen Lente bloemenpatroon

Gordijnen Hand tekenen vrouw gezicht lijntekeningen in kubisme stijl. Kleurenafdruk voor kleding, textiel en andere

Fotorolgordijn Naadloze patroon Linum vlas jasmijn Hemlock boom wilde bloemen

Gordijnen Droge koele tonen beige romantisch rietriet stormloop op lichte achtergrond macro

Gordijnen Mist in het bos

Fotorolgordijn Rivier met riet weerspiegeld in de Delta van de Wolga bij mistige zonsopgang, Russia


#2 Botanische raamdecoratie

Bij de behangtrends van 2022 zagen we al dat botanisch behang hoog in het lijstje staat. En ook bij de gordijntrends 2023 staan de ontwerpen vol van de botanische invloeden. Gordijnen en foto rolgordijnen met tropische bloemen, grote bladeren, palmbomen, foto rolgordijnen met vintage botanische landschappen en exotische vogels… ze passen perfect in een groene, hippe woonstijl en fleuren je interieur helemaal op. Hieronder tonen we je enkele interieurs met botanische gordijnen en foto rolgordijnen op maat.

Gordijnen Aquarel tropische naadloze patroon met roze flamingo en palmbladeren

Fotorolgordijn Tropische bloemen vintage gebladerte palm laat naadloze patroon grijze achtergrond. Exotisch junglebehang

Gordijnen Naadloos bloemenpatroon met tropische bloemen en bladeren op donkere achtergrond. Sjabloonontwerp voor textiel, interieur, kleding, behang. Aquarel illustratie

Fotorolgordijn Tropische vintage botanische landschap, palmboom, palmbladeren, luipaard dierlijke naadloze bloemmotief witte achtergrond

Fotorolgordijn Wallpaper Oerwoud Tropisch Woud Banaan Palm Tropische vogels Zilverreigers Wilde eenden In rivieren Kikker Oud water Vintage schilderij

Fotorolgordijn behang jungle en tropisch woud bananenpalm en tropische vogels, oude tekening


#3 Kleurrijke raamdecoratie

Nog een trend die gelijkloopt met de behangtrends van 2023: raamdecoratie met kleur! Gordijnen en foto rolgordijnen in knallende kleuren zijn in 2023 helemaal hip. Laat die witte en ecru kleuren dus maar liggen en ga voluit voor gordijnen en foto rolgordijnen in kleuren zoals geel, groen, fel oranje of turquoise. Foto rolgordijnen en gordijnen in felle kleuren geven je interieur een speelse toets en zorgen voor een vrolijke, opgewerkte sfeer. Hieronder kan je alvast wat inspiratie opdoen.

Gordijnen Naadloze patroon met eucalyptus bloemen en bladeren. Eucalyptusbos. Gomboom bos

Fotorolgordijn Retro naadloos patroon - kleurrijk nostalgisch ontwerp als achtergrond met cirkels

Gordijnen Route 66 Bestrating Bord Zonsopgang Mojave Woestijn

Fotorolgordijn Politieke Vintage Wereldkaart

Fotorolgordijn dramatische wolken in de avondlucht, panorama


#4 Raamdecoratie met textuur

Texturen in interieur design is momenteel erg in trek. Ook in de gordijnen trends van 2023 zien we veel abstracte texturen. Gordijnen en foto rolgordijnen met marmer textuur, met de textuur van een abstract kunstwerk… Artistiek, maar toch zo eenvoudig en neutraal. Gordijnen met abstracte texturen passen geweldig goed bij een minimalistische interieurstijl en zorgen hier voor extra speelsheid en dynamiek. Maar ook in een moderne en industriële woonstijl komen abstracte gordijnen en foto rolgordijnen op maat goed tot zijn recht.

Fotorolgordijn Caribische portrow glamour marmeren textuur

Fotorolgordijn textuur achtergrond Goudroze met blauw en grijs

Fotorolgordijn Marmerkunst gemaakt met acrylverf

Gordijnen Textuur 8

Gordijnen Bronzen of koperen metalen textuur achtergrond


#5 Raamdecoratie met driehoeken

Al het goede komt in drie, zegt men wel eens. Naast wit en grijs is er zwart, naast de zon en de aarde is er de maan, en ga zo maar door. Driehoeken staan voor balans en energie. Die zoektocht naar harmonie die zo eigen is aan deze tijd, spiegelt zich duidelijk af in ons interieur. Interieur designs met driehoekige vormen en patronen worden steeds populairder. Gordijnen en foto rolgordijnen met driehoeken geven je interieur net die juiste hoeveelheid extra pit waar je naar op zoek bent.

Gordijnen Driehoekige vorm glinsterende blauwe naadloze patroon. Geometrische glanzende achtergrond

Gordijnen Kleurrijk driehoeks abstract naadloos patroon

Gordijnen eenvoudig naadloos geometrisch rastervectorpatroon

Fotorolgordijn monochroom driehoek naadloos patroon

Fotorolgordijn Vector naadloos patroon met etnische tribale boho-driehoeken


#6 Raamdecoratie landschap foto’s

De natuurtrend is een blijver in de interieurwereld, en terecht. De natuur zit vol prachtige landschappen en fenomenen die een rustgevende sfeer in huis brengen. Landschap foto’s in het interieur doen het dan ook erg goed. Niet enkel aan de muur, ook in de gordijn trends van 2023. Gordijnen en foto rolgordijnen met foto’s van een sereen strand of mistig bos zijn de perfecte basis om een harmonisch interieur te creëren. Hou de rest van je interieur rustig en zorg dat de kleuren matchen met de kleuren van het gordijn, zo maak je de look van de kamer helemaal af! In onze webshop vind je duizenden professionele landschap foto’s om op een gordijn op maat of foto rolgordijn op maat te laten drukken.

Gordijnen Beboste berghelling in laaggelegen bewolking

Gordijnen & 39 S Avonds naar het strand lopen met uitzicht op de zee en genieten van het licht van de zonsondergang

Gordijnen Scottish Highland Cattle Bull met grote hoorns staat op een straat in de Schotse Hooglanden, Schotland, Groot-Brittannië

Gordijnen Beroemde Skogafoss-waterval op Skoga-rivier, IJsland

Gordijnen Berkenhout op zonnige dag

Fotorolgordijn Cannon Beach

Gordijnen en foto rolgordijnen op maat

Met de gordijn trends van 2023 maak je je interieur persoonlijker en gezelliger. Twijfel je over welke gordijn trend het beste in je interieur past? Of je voor gordijnen op maat of foto rolgordijnen op maat moet gaan? Of je best lichtdoorlatende of verduisterende gordijnen of rolgordijnen kiest? En of het gordijnen met een foto worden of toch maar met een patroon? Contacteer ons en we begeleiden graag bij het maken van je keuze.

Weet je al wat je wilt? Shop je foto rolgordijnen of gordijnen op maat online, pas ze aan aan jouw voorkeuren en wj gaan onmiddellijk aan de slag om jouw op maat gemaakte foto rolgordijnen of gordijnen kant en klaar bij jou thuis te bezorgen.

SHOP RAAMDECORATIE TRENDS


 

Hallo!

Mijn naam is Monia en ik ben een liefhebber van esthetiek en interieur schoonheid. Ik specialiseer me in het schrijven van teksten die de essentie van moderne decoratie vastleggen.

Voor mij zijn interieurdecoraties niet zomaar objecten: het zijn verhalen die tot leven komen in elke ruimte.Fotobehang, raamdecoraties zoals stijlvolle gordijnen of praktische rolgordijnen, en ook unieke wanddecoraties (foto op plexiglas, foto op canvas, foto op aluminium) – elk van deze elementen heeft een verhaal dat erop wacht om verteld te worden.

Wat maakt mijn werk zo speciaal? De samenwerking met een geweldige ontwerper Daria waarmee ik een complementair duo vorm. Haar visies en decoratie-ideeën, gecombineerd met mijn vermogen om hun schoonheid in woorden vast te leggen, zorgen voor een uniek effect. Samen inspireren we bestaande en nieuwe klanten, waardoor ze met een frisse blik naar decoraties kunnen kijken.

Ik ben trots deel uit te maken van www.nikkel-art.nl en een bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van onvergetelijke ruimtes voor onze klanten. Ik nodig je uit om op de hoogte te blijven van onze nieuwste creaties en je te laten inspireren door wat we samen creëren!

Met creatieve groeten,

Monia