Menu

Latest posts

Chalet chique: een interieur in chaletstijl

 

De winter is in het land en daarmee is voor velen de periode aangebroken om op wintersportvakantie te gaan óf om thuis te blijven en binnen lekker gezellig te cocoonen. Als je tot de tweede groep behoort, maar liever je koffers zou pakken om de frisse Alpenlucht op te zoeken, dan hebben wij de oplossing voor jou. Tover je woning om tot je eigen bergchalet en haal daarmee die gezellige, knusse sfeer uit de bergen gewoon naar jou thuis.

Woning in chaletstijl

Een interieur in chaletstijl: hét toonbeeld van knusheid en warmte. Dankzij de woontrend van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen wordt de chaletstijl steeds populairder. Tegenwoordig is de stijl niet alleen in dorpen te vinden, ook in nieuwbouw- en stadswoningen worden steeds vaker chaletelementen gebruikt. We begrijpen natuurlijk helemaal waarom: de warme, charmante sfeer laat je bij binnenkomst meteen thuis voelen en tot rust komen. Een woning in chaletstijl is knus tijdens de winter en een veilig toevluchtsoord tijdens de zomermaanden.

Keuken foto achterwand Vliegende rauwe hele vis van grillrooster, geïsoleerd op zwarte achtergrond

Een warm en natuurlijk kleurenpallet

Een chalet kenmerkt zich door veel houten en natuurlijke materialen. Maar ook als je woning eerder licht en modern is, kan je deze natuurlijke stijl toch in huis halen. Ga voor meubels en decoratie items in warme, natuurlijke kleuren zoals bruin, oranje en donkere tinten zoals mosgroen en bordeaurood. Wees daarbij consistent door je bij het inrichten zo veel mogelijk aan dit kleurenpalet te houden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een foto achterwand achter je fornuis met een een landelijke foto in warme tinten? Of een rustieke bakstenen muur? Ons behangpapier met reliëf creëert hetzelfde effect én is ook nog eens een stuk goedkoper. Is er een kamer die je toch graag een tikje luchteriger wil houden? Werk dan met decoratie items in eenvoudige en pure kleuren, zoals taupe, beige en ecru.

Foto op Aluminium Schotse hooglanders met jongen in de sneeuw

Textiel in chaletstijl

Wat betreft interieurtextiel kenmerkt de chaletstijl zich vooral door zachte stoffen in winterse kleuren en patronen. Op de tafel ligt een groot tafellaken met een winters patroon en de ramen zijn versierd met weelderige gordijnen. De grote, comfortabele zetels en bedden zijn royaal gevuld met pluche dekens en sierkussens. Kies hierbij voor zachte, aaibare materialen en werk vooral met warme tinten. Op zoek naar nog meer inspiratie om de gezelligheidsfactor van je interieur te verhogen? Snuister dan zeker eens door onze inspiratiepagina’s vol originele en sfeervolle decoratie!

Gordijnen Gouden sneeuwvlokken naadloze patroon. Luxe vector Kerstmis achtergrond met kleine gouden sneeuwvlokken op zwarte achtergrond

Naar de interieur inspiratie


 
Posted in: Wooninspiratie

Hallo!

Mijn naam is Monia en ik ben een liefhebber van esthetiek en interieur schoonheid. Ik specialiseer me in het schrijven van teksten die de essentie van moderne decoratie vastleggen.

Voor mij zijn interieurdecoraties niet zomaar objecten: het zijn verhalen die tot leven komen in elke ruimte.Fotobehang, raamdecoraties zoals stijlvolle gordijnen of praktische rolgordijnen, en ook unieke wanddecoraties (foto op plexiglas, foto op canvas, foto op aluminium) – elk van deze elementen heeft een verhaal dat erop wacht om verteld te worden.

Wat maakt mijn werk zo speciaal? De samenwerking met een geweldige ontwerper Daria waarmee ik een complementair duo vorm. Haar visies en decoratie-ideeën, gecombineerd met mijn vermogen om hun schoonheid in woorden vast te leggen, zorgen voor een uniek effect. Samen inspireren we bestaande en nieuwe klanten, waardoor ze met een frisse blik naar decoraties kunnen kijken.

Ik ben trots deel uit te maken van www.nikkel-art.nl en een bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van onvergetelijke ruimtes voor onze klanten. Ik nodig je uit om op de hoogte te blijven van onze nieuwste creaties en je te laten inspireren door wat we samen creëren!

Met creatieve groeten,

Monia