Menu

Latest posts

Dit is het verschil tussen zelfklevend fotobehang en vlies fotobehang

 

Geen twee personen zijn hetzelfde, dus waarom zouden onze interieurs dat wel moeten zijn? Creëer een woning die jouw persoonlijkheid weerspiegelt met op maat gemaakt fotobehang. Dat kan een rustgevend natuurlandschap zijn maar net zo goed een kunstzinnig portret of bombastisch bloemenpatroon; eender wat jou gelukkig maakt. Als je een leuke foto uitgekozen hebt, kan je vervolgens aangeven op welk materiaal je hem wil laten printen. Momenteel bieden wij twee types fotobehang aan. Een eerste type is vlies fotobehang. Hierbij wordt de geselecteerde foto geprint op stevig, glad en PVC-vrij vliesmateriaal van 150 g / m². Behang zoals je het doorgaans tegenkomt zeg maar. Een tweede type is zelfklevend fotobehang. De flinterdunne folie met een dikte van amper 0,1 mm is aan de achterzijde voorzien van een kleeflaag. Beide materialen hebben een matte afwerking en garanderen een superieure printkwaliteit met levensechte details en intens stralende kleuren. Welke je dan moet kiezen? Lees snel verder om het verschil tussen zelfklevend en vlies fotobehang te ontdekken.

Fotobehang Veel Aspen-bomen in een bos in de herfst

ZELFKLEVEND EN VLIES FOTOBEHANG AANBRENGEN DOE JE ZO

De montagemethode is het meest voor de hand liggende verschil tussen zelfklevend en vlies fotobehang. Voor het aanbrengen van vlies fotobehang heb je behanglijm nodig die speciaal ontwikkeld werd voor dit type materiaal, zoals bijvoorbeeld Perfax Roll-on Magic. Vliesbehang kan je aanbrengen volgens de standaard behangtechniek waarbij je de muur insmeert met lijm en het fotobehang vervolgens strook per strook aanbrengt. Lees hier onze fotobehang ophanginstructies voor meer gedetailleerde informatie. Als je het niet ziet zitten om met behanglijm aan de slag te gaan, is zelfklevend fotobehang een geschikt alternatief. Verwijder voorzichtig het rugpapier en kleef je fotobehang tegen de muur. Gebruik eventueel een viltrakel om de fotoprint mooi glad te strijken. Anders dan bij vliesbehang moet je hier wel rekening houden met een overlap van 8 mm tussen de verschillende stroken indien je fotobehang uit meerdere delen bestaat.

HET VERSCHIL TUSSEN ZELFKLEVEND EN VLIES FOTOBEHANG

Naast de montagemethode zijn er nog enkele andere verschillen tussen zelfklevend en vlies behang die je keuze kunnen beïnvloeden. Voor het behangen van zeer grote oppervlaktes raden wij vlies fotobehang aan daar de stroken minder breed en eenvoudiger te corrigeren zijn dan bij zelfklevend fotobehang. Vlies fotobehang is bovendien verkrijgbaar in een afwasbare variant wat handig kan zijn als je vochtige ruimtes zoals de keuken of badkamer wenst te behangen. Zelfklevend fotobehang heeft dan weer als voordeel dat het ook beschikbaar is als cirkelvormig design en in één stuk geprint kan worden tot een breedte van maar liefst 130 cm. Neem gerust contact op met onze klantendienst indien je extra advies nodig hebt om je keuze te maken.

Behang Zee zonsondergang

ZELFKLEVEND FOTOBEHANG


Aanbevolen artikel:
- Welke verschillen zijn er tussen behang en fotobehang?
- Wat is fotobehang? 6 redenen om voor fotobehang te kiezen!

 
Posted in: DIY-ideeën

Hallo!

Mijn naam is Monia en ik ben een liefhebber van esthetiek en interieur schoonheid. Ik specialiseer me in het schrijven van teksten die de essentie van moderne decoratie vastleggen.

Voor mij zijn interieurdecoraties niet zomaar objecten: het zijn verhalen die tot leven komen in elke ruimte.Fotobehang, raamdecoraties zoals stijlvolle gordijnen of praktische rolgordijnen, en ook unieke wanddecoraties (foto op plexiglas, foto op canvas, foto op aluminium) – elk van deze elementen heeft een verhaal dat erop wacht om verteld te worden.

Wat maakt mijn werk zo speciaal? De samenwerking met een geweldige ontwerper Daria waarmee ik een complementair duo vorm. Haar visies en decoratie-ideeën, gecombineerd met mijn vermogen om hun schoonheid in woorden vast te leggen, zorgen voor een uniek effect. Samen inspireren we bestaande en nieuwe klanten, waardoor ze met een frisse blik naar decoraties kunnen kijken.

Ik ben trots deel uit te maken van www.nikkel-art.nl en een bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van onvergetelijke ruimtes voor onze klanten. Ik nodig je uit om op de hoogte te blijven van onze nieuwste creaties en je te laten inspireren door wat we samen creëren!

Met creatieve groeten,

Monia