Menu

Latest posts

Dit is de beste lijm voor fotobehang

 

Zelf behangen is heel eenvoudig. Tenminste: als je de juiste lijm gebruikt. Er bestaan namelijk verschillende soorten behangpapier met elk hun specifieke kenmerken en eigenschappen. Belangrijk is dus dat je behanglijm uitkiest die geschikt is voor het type materiaal waar jij mee aan de slag gaat. Bij Nikkel Art kiezen we voor “Perfax Roll-on Magic”. Deze lijm werd speciaal ontwikkeld voor het aanbrengen van vliesbehang en kwam na veelvuldig testen als favoriet uit de bus. De uitstekende kwaliteit is echter niet de enige reden waarom wij “Perfax Roll-on Magic” aanraden. Het gebruiksgemak van deze vliesbehanglijm speelt een minstens even belangrijke rol. En dit begint reeds bij de bereiding. Behalve wat water toevoegen en roeren hoef je namelijk amper iets te doen. Nog even laten rusten, opnieuw oproeren en klaar is je behanglijm! Zo simpel kan het zijn. Ook het behangen zelf is een fluitje van een cent. Geen gedoe met behangtafels; je kan de fotobehang lijm rechtsreeks op de muur aanbrengen. Handig toch? Dankzij de roze kleurindicator kan je bovendien meteen zien welke plekjes reeds behandeld zijn, wat voorkomt dat je teveel fotobehang lijm gebruikt. Geen fan van roze? Geen zorgen, de kleur verdwijnt vanzelf weer wanneer de lijm opdroogt. Goed om weten is ook dat “Perfax Roll-on Magic” kalkbestendig is. Geen risico op spatten dus. Bespaart je meteen heel wat geklieder en opkuiswerk achteraf.

FOTOBEHANG LIJM: KIES VOOR KWALITEIT

Als do-it-yourself behanger zal het je wellicht ook interesseren dat verkeerd geplaatste stroken eenvoudig te corrigeren zijn zolang de fotobehang lijm nog nat is. Let wel: probeer de stroken niet te verschuiven maar maak ze voorzichtig los om ze daarna opnieuw tegen de muur te kleven, eventueel met een extra laagje fotobehang lijm. Wanneer de lijm opdroogt zal het behangpapier namelijk opnieuw zijn oorspronkelijke vorm aannemen, wat mogelijk openstaande naden kan veroorzaken. Onze blogpost met preventietips voor openstaande naden in fotobehang vertelt je verder alles wat je moet weten over dit onderwerp. Investeren in kwalitatieve lijm loont trouwens ook wanneer je later zou besluiten je behangpapier te verwijderen. Fotobehang dat aangebracht werd met “Perfax Roll-on Magic” laat zich namelijk gemakkelijk verwijderen, en dat zonder de ondergrond te beschadigen. Tot slot is het nog belangrijk om mee te geven dat alles begint bij de voorbereiding van de ondergrond. Zelfs de allerbeste fotobehang lijm is namelijk niet goed genoeg wanneer je je vliesbehang aanbrengt op een natte, vuile of oneffen wand. Neem dus zeker uitgebreid de tijd om je muur droog, glad en stofvrij te maken alvorens je aan behangen slaat.

FOTOBEHANG


Hulp en advies

> Hoeveel behang heb Ik nodig?
> Hoe moet ik behangen?
> Welke lijm voor behang?
> Preventietips openstaande naden behang
> Hoe behang verwijderen?
> Wat zijn de verschillen tussen behang en fotobehang?

 
Posted in: Nieuws

Hallo!

Mijn naam is Monia en ik ben een liefhebber van esthetiek en interieur schoonheid. Ik specialiseer me in het schrijven van teksten die de essentie van moderne decoratie vastleggen.

Voor mij zijn interieurdecoraties niet zomaar objecten: het zijn verhalen die tot leven komen in elke ruimte.Fotobehang, raamdecoraties zoals stijlvolle gordijnen of praktische rolgordijnen, en ook unieke wanddecoraties (foto op plexiglas, foto op canvas, foto op aluminium) – elk van deze elementen heeft een verhaal dat erop wacht om verteld te worden.

Wat maakt mijn werk zo speciaal? De samenwerking met een geweldige ontwerper Daria waarmee ik een complementair duo vorm. Haar visies en decoratie-ideeën, gecombineerd met mijn vermogen om hun schoonheid in woorden vast te leggen, zorgen voor een uniek effect. Samen inspireren we bestaande en nieuwe klanten, waardoor ze met een frisse blik naar decoraties kunnen kijken.

Ik ben trots deel uit te maken van www.nikkel-art.nl en een bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van onvergetelijke ruimtes voor onze klanten. Ik nodig je uit om op de hoogte te blijven van onze nieuwste creaties en je te laten inspireren door wat we samen creëren!

Met creatieve groeten,

Monia