Menu

Latest posts

Waarom onze canvas foto’s uitblinken in kwaliteit

 

Canvas prints bestaan in alle soorten en maten. Het aanbod is zo groot, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. We gaan er even van uit dat je op zoek bent naar een canvas kunstwerk om jarenlang van te genieten. Belangrijk is dus dat je kiest voor kwaliteit. Maar waar moet je nu precies op letten als je een foto op canvas bestelt? Met onze tips kan jij kwaliteit herkennen. Een kwaliteitsvol canvas is namelijk zoveel meer dan enkel een haarscherpe print. Maar daar begint het wel. Check dus zeker welke soort printer er gebruikt wordt. Wij gebruiken bijvoorbeeld geavanceerde HP Latex printers die voldoen aan de allerhoogste kwaliteitsvereisten. Hierdoor kunnen we garanderen dat de details van je foto op canvas haarscherp afgedrukt worden en de kleuren levensecht afgebeeld worden. Meer nog, onze canvas prints zijn UV-bestendig waardoor je foto ook bij directe blootstelling aan zonlicht even intens zal blijven stralen. Geen risico op verkleuring dus.

latexprinter

latexprinter

Kwaliteitsvolle materialen, kwaliteitsvolle canvas prints

Een tweede punt dat je in het achterhoofd moet houden wanneer je een stockbeeld of eigen foto op canvas bestelt, is de kwaliteit van de gebruikte materialen. Je printer kan dan wel geavanceerd zijn, als de gebruikte materialen niet van even hoogwaardige kwaliteit zijn, zal dit ook te zien zijn. Een stevig canvasdoek is dus een must, maar ook het frame waarover de foto gespannen wordt mag niet over het hoofd gezien worden. Zelf gebruiken we hiervoor een stevig houten frame, gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. Dit kan je herkennen aan het FSC® label. Het houten frame wordt vervolgens handmatig in elkaar gezet door onze ervaren professionals, waarna deze je print zorgvuldig opspannen. Hierbij kiezen we bewust voor een frame met gebolde randen, zodat het hout geen afdruk achterlaat in het canvasdoek. Want voor een kwaliteitsvol eindresultaat moeten alle details kloppen. Kijk zeker ook even na of je foto op canvas geleverd wordt met extra verstevigende wiggen, zoals bij ons het geval is. Als het canvasdoek na een tijdje zijn spanning verliest, kan je het zo namelijk eenvoudig terug opspannen door er zachtjes met een hamer op te kloppen.

production

production

Kwaliteitsvol canvas? Het zit ‘m in de details

Een derde punt dat middelmatige van hoge kwaliteit onderscheidt, is de afwerking. Idealiter ziet jouw foto op canvas er vanuit iedere hoek onberispelijk uit. Wij verzekeren dit door de foto aan de zijkanten te spiegelen. Zo zal de gekozen foto volledig getoond worden en heb je bovendien geen lijst nodig om je canvas print in te kaderen. Haal je canvas kunstwerk uit de verpakking, bevestig rechtstreeks tegen de muur en klaar! Controleer ook steeds of er – zoals bij ons - een ophangsysteem voorzien is om je canvas waterpas op te hangen. Niets zo vervelend als uren in de weer zijn met het ophangen van je canvas schilderij. Ook niet onbelangrijk is de plaats waar je je foto op canvas gaat ophangen. Als het canvas schilderij terechtkomt in een ruimte waar er mogelijk contact is met voedsel of kwetsbare personen, zoals kinderen, zieken of ouderen, mag de print natuurlijk geen schadelijke bestanddelen bevatten. Goed nieuws: onze milieuvriendelijke inkt is vrij van chemische stoffen, en daardoor 100% veilig voor mens en milieu. Waar wacht je nog op?

ophangsysteem

CANVAS BESTSELLERS


Op zoek naar leuke ideeën? Bekijk onze canvas inspiraties.

 
Posted in: Nieuws