Menu

Latest posts

Hoe moet je fotobehang plaatsen? Dat doe je met deze lijm

 

Fotobehang aanbrengen is precisiewerk. Met de juiste lijm wordt dit vervelende klusje echter kinderspel. Na uitgebreide tests kwam “Perfax Roll-on Magic” als beste kandidaat uit de test. Deze behanglijm werd speciaal ontwikkeld voor vliesbehang en dat merk je meteen. Benieuwd naar de voordelen? Lees dan snel verder.

Fotobehang Vietnam

#1 Eenvoudige bereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Raadpleeg de verpakking voor de juiste hoeveelheid water en voeg de inhoud al roerend toe tot je een glad mengsel bekomt. Laat de behanglijm twintig minuten rusten en roer hem hierna nog enkele minuten op. De lijm is nu klaar voor gebruik. Ga aan de slag met onze instructies voor behangen met vlies fotobehang.

Eenvoudige bereiding

#2 Geen behangtafel nodig

Geen geklieder of lijmvlekken op je vloer. Breng de lijm rechtstreeks aan op de muur en plak het vliesbehang er zo tegenaan. Gebruik hiervoor een roller. Echt iedereen kan het. Let er enkel op dat de ondergrond droog, glad en stofvrij is alvorens je begint. Verwijder daarom afbladderende verflagen en oude behangresten en vul eventuele gaten en krassen op. Sterk zuigende oppervlakten zoals een gips- of MDF-wanden behandel je eerst met een primer.

Geen behangtafel nodig

#3 Kalkbestendig

“Perfax Roll-on Magic” is kalkbestendig. Zelfs op pas gepleisterde muren kan je de lijm zonder spatten aanbrengen, op voorwaarde dat de pleisterlaag volledig droog is. Je vloer blijft dus gespaard van vieze vlekken wat jou achteraf heel wat poetswerk bespaart.

Kalkbestendig

#4 Kleurindicator

Op de plaatsen waar je de lijm aangebracht hebt, zal de muur roze kleuren. Op die manier zie je precies waar je al geweest bent en verspil je dus geen lijm. Geen fan van roze? Wees gerust, de kleur verdwijnt volledig zodra de behanglijm opgedroogd is.

Kleurindicator

#5 Eenvoudig te corrigeren

Hangt je vliesbehang niet meteen juist? Dat kan de beste overkomen. Zolang de lijm nog nat is, kan je de aangebrachte stroken probleemloos corrigeren door ze voorzichtig los te maken. Per ongeluk wat lijm op je behang terechtgekomen? Verwijder onmiddellijk met een vochtige microvezeldoek en dep zorgvuldig na met een droge microvezeldoek.

Eenvoudig te corrigeren

#6 Makkelijk te verwijderen

Zin in verandering? Ook daar hebben we rekening mee gehouden! Vliesbehang dat bevestigd werd met “Perfax Roll-on Magic” haal je naderhand eenvoudig van de muur.

Makkelijk te verwijderen

#7 Betaalbare prijs

Last but not least, is ook de prijs een belangrijke factor om rekening mee te houden in je zoektocht naar de perfecte behanglijm. Voor een pakje “Perfax Roll-on Magic” van 200 gr betaal je amper € 11,50. Voldoende om een muur van ongeveer 20 m² te behangen. Krijgt de klusser in jou zin om aan de slag te gaan? Laat je helemaal overtuigen door deze 6 redenen om voor fotobehang te kiezen.

Betaalbare prijs

ONTDEK ONS FOTOBEHANG