25% Korting op alles! 
Code:
XmasSale
Geldig tot: 12.12 | Bestelling op tijd voor de kerstdagen? Klik hier

3 Tips voor het maken van je eigen Fotocollage

3 Tips voor het maken van je eigen Fotocollage

Print je mooiste foto’s in een fotocollage

Ben jij iemand die veel foto’s maakt? Dan wil je daar natuurlijk ook iets mee doen. Als je ze op je memorystick of je telefoon laat staan heb je er verder ook niets aan. Nu is het logisch dat je ze niet allemaal kunt gebruiken, maar er zijn voldoende foto’s waar je wel iets leuks mee kunt doen. Zo kan je bijvoorbeeld de mooiste foto’s verzamelen in een fotocollage. Deze kan je vervolgens op een prominente plek in je woning hangen. Zo kan iedereen zien wat je hebt gemaakt. Dit is natuurlijk hartstikke leuk.

Fotocollage op Plexiglas

Fotocollage op Plexiglas

De foto’s kiezen

Wanneer je een fotocollage gaat maken, dan begint dat natuurlijk bij het foto’s kiezen. Dat kan je op een aantal manieren aanpakken. De handigste manier is door eerst te kijken naar het design van de collage. Hoeveel foto’s passen er op een mooie manier op? Wanneer je bijvoorbeeld zes of acht vlakken hebt om een foto in te plaatsen, dan weet je dat je dus echt alleen je allermooiste plaatjes moet gebruiken. Dit zorgt natuurlijk wel dat je eerst een zorgvuldige selectie zal moeten gaan maken. Dit kan ook voordelen bieden, mogelijk kan je daardoor wat extra foto’s opruimen.

Het materiaal van de drager

Nadat je de mooiste foto’s hebt verzameld voor een fotocollage moet je gaan nadenken waar je ze op laat drukken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor het traditionele papier, bijvoorbeeld in de vorm van een poster. Je kunt ook kiezen voor het meer robuuste canvas. Je krijgt dan je beelden op een mooi gespannen doek aangeleverd. Wil je echter een meer chique uitstraling meegeven, kies dan voor bijvoorbeeld glas of aluminium. Deze dragers maken van de foto’s bijna kunstwerken door hun glanzende en haarscherpe afwerking. Je kunt aan de hand van de ruimte die je gaat vullen de beste optie kiezen.

Fotocollage op Aluminium

Fotocollage op Aluminium

Variëren

Het leuke van het maken van fotocollages van je mooiste foto’s is dat je erin kunt variëren. Zo kan je dus eigenlijk gewoon je eigen reeks aan werken maken. Zeker wanneer je wat meer foto’s hebt die eigenlijk allemaal wel in een collage zouden passen is dit een leuk idee. Je maakt dan de afmetingen van de collages wat kleiner zodat je er bijvoorbeeld drie naast elkaar kunt hangen. Of je hangt er aan elke muur één, dat is ook een mooie optie. Dit geeft natuurlijk een mooi en uniek effect aan jouw woning. Of je dit nu in de woonkamer of in een andere ruimte doet.

Stel HIER je eigen fotocollage samen!

Laat een antwoord achter

Alle velden zijn verplicht

Naam
Email (Niet gepubliceerd)
Opmerking