WIJ ZIJN GEOPEND. De productie en tijdige verzending blijven gegarandeerd. 
Maatregelen in verband met coronavirus, klik hier

Nu 30% Korting op alles 
/ Automatisch verrekend
 | Geldig tot: 30.03

Plexiglas vs Acrylglas

Plexiglas vs Acrylglas

Acrylglas is een andere naam dat in de ‘volksmond’ gebruikt wordt voor Plexiglas. Als er geen echt Plexiglas® gebruikt wordt, mag de naam Plexiglas® uiteraard ook niet op de website vermeld worden. Vaak wordt het dan acrylaat, acrylglas of PMMA genoemd. De gekende naam Plexiglas® tezamen met de consistente, goede kwaliteit zijn onze belangrijkste argumenten om geen concurrentie materiaal te kiezen. Hoewel de andere merken op het eerste zicht hetzelfde eruit zien als Plexiglas® zijn de verschillen qua kwaliteit enorm.

plexiglas vs acrylglas

Bepaalde redeneringen:

Restmonomeren

=> Oorzaak: door een te korte uitharding van de platen kunnen niet alle moleculen zich volledig binden in de plaat.
=> Gevolg: deze worden veel sneller geel, zorgen voor snellere breuken bij de verwerking en kunnen lastig zijn bij het printen en het verlijmen.

Concurrentie produceert vaak te snel:

=> Oorzaak: Plexiglas® XT geëxtrudeerde platen worden gewalst om ze op de juiste dikte te krijgen tussen 2 pletwalsen. De snelheid wordt soms opgedreven boven het maximale.
=> Gevolg: véél meer spanning in het materiaal waardoor deze sneller breken, verwerkingen veel moeilijker, dikte toleranties zijn groter hetgeen schadelijk is voor de printkoppen.

Kleurgarantie:

Plexiglas® produceert altijd een zeer heldere plaat. Er zijn de licht grijze platen van de concurrentie dat je pas ziet wanneer de foto reeds geprint is.

Formaten, kleuren en lijmen:

Evonik is één van de weinigen producenten in Europa die zoveel en z’n grote formaten en diktes maken. Een groter gamma in kleuren heeft ook voordelen. Enige fabrikant van een goede Plexiglas® lijm. Deze lijmen zijn niet afzonderlijk te koop.

Monomeren/MMA:

=> Oorzaak: Evonik, de fabrikant van Plexiglas®, produceert zijn eigen monomeren. Een van de weinig fabrikanten in de wereld. Dit zijn de basis grondstoffen (een soort van korrels) die je nodig hebt om Plexiglas® producten te maken. Door een structureel tekort stijgen de prijzen.
=> Gevolg: Evonik levert zelfs monomeer aan concurrenten, die er op hun beurt platen van maken. Zij voelen deze stijgingen minder en zullen niet snel in een voorraad tekort komen.

Duitse kwaliteit:

=> De meeste producten van Evonik worden in Duitsland geproduceerd. Concurrenten durven al eens aan te kopen in China, India, Turkije, etc. Met kwaliteit en kleurverschil tussen producties als gevolg.
=> Als er een probleem is, kunnen wij rekenen op een vertegenwoordiger hier in ons land en de fabriek is ook niet ver. Dit is handig in vele gevallen.


Koop nu een foto op plexiglas

Laat een antwoord achter

Alle velden zijn verplicht

Naam
Email (Niet gepubliceerd)
Opmerking

Blog Categories

Recente artikelen

Populaire artikelen

Blog zoek

Tags Post

Laatste reacties

Blog archief