BENODIGDHEDEN

Benodigdheden

Wij raden aan het zelfklevend fotobehang met 2 personen te bevestigen.

  • ontvetter
  • potlood
  • waterpas
  • viltrakel

VOORBEREIDING

Juiste voorbereiding
Verkeerde voorbereiding

Kwaliteitscontrole:
Check de staat van het zelfklevend fotobehang door het volledig uit te rollen op een schoon en droog oppervlak, met de bedrukte zijde naar boven. Controleer op print- of fabricagefouten, zoals verkleuringen, vervormingen of inconsistenties in het aansluiten van het patroon.

Voorbereiding van de ondergrond:
De ondergrond dient vlak, droog en stofvrij te zijn. Alvorens je het zelfklevend fotobehang aanbrengt, raden wij aan eventuele oneffenheden weg te werken om te vermijden dat deze zichtbaar zullen blijven. Verwijder plinten, spijkers, schakelaars en stopcontacten, en maak de wand schoon met een ontvetter.

INSTRUCTIES

Stap 1

1. Teken met behulp van een waterpas een loodrechte potloodlijn op de muur waar het zelfklevend fotobehang tegenaan moet komen.

Stap 2

2. Begin steeds aan de linkerzijde bij het aanbrengen van je zelfklevend fotobehang. Let erop dat je de juiste volgorde aanhoudt indien je foto uit meerdere delen bestaat.

Stap 3

3. Verwijder +/- 30 cm van het papier en kleef het fotobehang tegen de muur terwijl een tweede persoon het oppervlakte gladstrijkt door eventuele luchtbelletjes met behulp van een viltrakel naar de zijkant te duwen. Verwijder hierna opnieuw een stukje van de beschermfolie en trek het fotobehang strak terwijl je bovenstaande werkwijze herhaalt.

Stap 4

4. Als je zelfklevend fotobehang uit meerdere delen bestaat, dien je rekening te houden met een overlap van 8 mm. Om het patroon mooi te laten aansluiten, dien je de tweede baan dus 8 mm over de eerder aangebrachte baan te kleven.

EINDRESULTAAT

Eindresultaat

*** Denk eraan dat elke print in beperkte mate bestand is tegen mechanische slijtage. Nikkel Art garandeert passende kwaliteit van het product, maar heeft geen invloed op de omstandigheden en wijze waarop dit gebruikt wordt. Nikkel Art is niet aansprakelijk voor het werk van de ontwerper en uitvoerder.